Mattopalvelun ympäristöohjelma

Ympäristövastuusta puhutaan tänä päivänä paljon. Myös me olemme tehneet jo pitkään töitä ympäristövastuun eteen vähentämällä omaa hiilijalanjälkeämme - ja työ jatkuu edelleen. Olemme laatineet ympäristöohjelman, joka on kokonaisuudessaan nähtävissä meidän nettisivuillamme.

Meille vastuullisuus tarkoittaa kestävää kehitystä tukevaa toimintaa. Huomioimme toimintamme suunnittelussa ympäristövaikutukset vesistöön, ilmaan, maaperään sekä lakien ja asetusten vaatimukset. Seuraamme jatkuvasti toimintaamme, toiminnasta syntyviä jätemääriä sekä jätteiden laatua.

Mattojen maahantuonnin lisäksi ydinliiketoimintaamme on muun muassa vaihtomattopalvelut, mattopesula sekä mattojen asennus- ja huoltopalvelut. Kaikki nämä toiminnot sisältävät elementtejä, joissa voimme pienentää hiilijalanjälkeämme ympäristöystävällisten valintojen avulla.

Ympäristöohjelma - pesuprosessin kuvaus, jätelajittelu, polttoaineet ja laatujärjestelmä

Millaisia tuloksia olemme saaneet aikaan ympäristöohjelmamme avulla?

Yksi hyviä investointeja on ollut vuoden 2018 lopulla käyttöönotettu vesi-ilmalämpöpumppu. Modernia pumppua käytetään toimitilojemme (varasto, toimisto, huoltotilat, mattojen pesu- ja kuivaustilat) lämmitykseen. Pääosin kaikki tilojemme lämmitys tapahtuu tämän vesi-ilmalämpöpumpun ansiosta - aina ulko-ovelta pesussa olleiden mattojen kuivatukseen asti.

Olemme samalla vähentäneet kevyen polttoöljyn kulutusta noin 30 000 litraa edellisiin vuosiin verrattuna. Vuonna 2019 kevyttä polttoöljyä kului alle 5 000 litraa.

Kierrätysmattoja - vaihtomattokäytöstä poistetut vaihtomatot

Ympäristöystävällisiä mattoja? Myymme ainoana Suomessa vaihtomattokäytöstä poistettuja vaihtomattoja! Käytetyn vaihtomaton hankinta on mitä mainioin ekomatto, jossa mattojen elinkaari saadaan maksimoitua niin pitkäksi, kuin on suinkin mahdollista. 

Vaikka matot ovat käytettyjä, ovat ne puhtaita ja siistejä. Valittavana on eri tasoisia mattoja vähän käytön mukaan. Laadukkaista materiaaleista valmistetut vaihtomatot ovat pitkäikäisiä, sillä ne on suunniteltu kestämään raskasta käyttöä esimerkiksi virastoissa, huoltotiloissa, halleissa ja julkisissa rakennuksissa. Kaikissa käytetyissä vaihtomatoissa on kumipohja.

Kun asiakkaamme uusivat mattonsa, viemme samalla heidän vanhat mattonsa pois. Mattoalan ammattilaisina voimme huolehtia matot vielä uusiokäyttöön tai tarvittaessa osaamme kierrättää ne materiaalien mukaan oikeisiin kierrätyspaikkoihin.

Lahjakortti